BLIV FRIVILLIG

Nattevagterne er den mest centrale del af The Red Vans arbejde, og det er frivillige kræfter, som gør det muligt for os at holde varevognen åben. Som frivillig nattevagt i The Red Van får du mulighed for at gøre en konkret forskel for gadebaserede sexarbejdere i København. Vores røde varevogn er åben hver weekend. Her står vi klar med kaffe og kondomer for at facilitere et rum, som gør interaktionen mellem sexarbejdere og købere tryggere.

“At være frivillig for The Red Van er utroligt givende. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en stor forskel for vognens brugere. Nattevagter skaber tryghed.”

Johannes, frivillig siden oktober 2022

HVAD LAVER MAN PÅ EN NATTEVAGT?

Som frivillig på nattevagt holder du opsyn med vores røde varevogn, kommunikerer med brugerne og hjælper med, at driften af The Red Van foregår gnidningsfrit. Vores frivillige har ansvaret for at åbne, klargøre og lukke varevognen. De står til rådighed for sexarbejderne med kondomer, kaffe og te. Efter vagten er slut, skal vognen parkeres et sted, hvor den kan stå til næste vagt. 

Som frivillig forpligter man sig til at tage mindst én nattevagt om måneden. Arbejdet kan være koldt og ubehageligt, men det er også hyggeligt og berigende. Som frivillig skal du være indstillet på, at tingene kan spidse til, og du skal kunne træde til i pressede situationer. Mange af vores frivillige er trænede i både førstehjælp og konflikthåndtering, da det har vist sig at være nødvendige kompetencer i forbindelse med nattevagterne. 

Vores varevogn er altid under opsyn af minimum 3 frivillige, og nattevagterne ligger i tidsrummet 00:00-05:00. Har du erfaring med harm reduction, en faglig relevant uddannelse eller kørekort, hører vi særligt gerne fra dig!

HVORDAN ANSØGER JEG?

Ansøgningerne gennemgås af vores onboarding-gruppe, som 4 gange årligt inviterer ansøgere til informationsmøder, hvor der blandt andet er oplæg fra vores forperson og mulighed for at møde andre frivillige. 

Ansøg her